B'ESTFEST 2009 - jocuri de cuvinte si imagini  
Organizatori
Emag!c Entertainment
Locatie
Bucuresti - Complex Romexpo
Data
2 -5 iulie 2009
Bilete

Preturi:
- abonament: 270 lei

Trupe
Motorhead, Moby, Manowar, The Killers, Santana, Holyhell...
Site oficial
www.bestfest.ro

Va mai aduceti aminte de festivalul Rock 91 (91,92,93...). Prima oara cand i-am vazut pe Phoenix, dupa revolutie, cand aveam voie cu plete pe strada, cand muzica redevenea o experienta colectiva, traita in afara casei? Cu festivalul ala s-a intamplat, ca a murit la apogeu, chiar cand incepusera sa vina trupele de dincolo, Scorpions, Gillan... Formula era simpla: Rock + Entuziasm si functiona perfect, pentru ca lumea era avida sa umple stadioanele. Nu exista publicitate, nema internet, orice trupa era buna si lumea venea. Nu zic ca era simplist, traiasca Motu’ Pitis, dar era simplu. Si fain.

E, acum nu mai  tine, tata. Rock + Entuziasm = Ø, daca nu-ti scoti banii. A trecut vremea experimentelor. Organizatorii s-au maturizat, publicul s-a maturizat. Iata cateva mici diferente intre Rock 9... si B’est Fest 2009. Inainte, pe bannerul de deasupra scenei, scria Rock. Acum scrie Ciuc, Romtelecom, Coca-Cola. Inainte, pe insigne, scria Rock. Acum scrie Marlboro, Pepsi, Becks. Pe scena se canta Rock. Acum se canta Indie, Hip-Hop, Trance, Alternative. In pauzele dintre trupe, se punea Filip si Cerbul. Acum se pune Filip si Fuborg. Inainte, tot inainte, dar parca era mai bine inainte. Singura limba din lume, in care acelasi cuvant inseamna si in fata si in spate. Poate de-aia stam pe loc.             

B'estfest 2009 © Alex Barbulescu

B’est Fest e un amalgam de mici, reclame, bere, clatite si, evident, muzica. Si ce muzica, nume mari unu’ si unu’, ca daca nu-l aducem pe Moby, iar ramanem cu carnatii nevanduti si, pan’ la anu’, ies din trend.
- Vreau si eu o bere.
- De care ?
- Bucegi, la sticla.
- N-avem.
- Cati ani ai baiete? Sa stii ca pe vremea cand...
- Urmatorul.
Sunt om sau balerin? De ce nu mi-am pus problema asta pana acum? No rain, No rain...Ne luam viteza si ne aruncam pe burta. Cine aluneca mai mult prin noroi...Asta-i dus, fata! Hai in cort, la silent disco, ca-s uda toata!

The Killers © the killers

- Ce se da, la voi?
- Daca stati 8 minute in camionul Heineken, la o temperatura de -8°C, primiti o bere. Gratis!
- Se fumeaza?
- Nu, imi pare rau.
Parca-mi imaginam altfel ultima bere.
- Merci .

Era „Fuck Bush – The petrol war is over!” se traieste in viteza carburantilor Alto, superaditivati, cifra octanica 95. Te duci tu? Mai ia-mi si mie, doua! We’re Motörhead and we play Rock’n Roll.Cine-s astia?

Motorhead © Alex Barbulescu

Doi austrieci: unu’ Franz si unu’ Ferdinand, cred ca-s frati, gen. Au cantat vreodata Metallica in tara asta? Dar Iron Maiden? Si au avut probleme cu puterea generatorului? Vedeti, de-asta zic, in pula mea! Tari Santana - astia. Pacat ca se baga mosul ala, cu chitara. Cam asta-i festivalul, probabily the B’est festival in the world. Multumesc Andreei de la eMagic pentru incercarea de a-mi facilita interviul cu Carlos (mosul cu chitara, de la Santana). Nu s-a putut. Ca daca se putea...

Santana © Alex Barbulescu

Mosu’ a zis odata ca, la inceput canta pe strada, cu palaria pusa pe trotuar, ca oamenii sa-i arunce un banut. Si ca, acum, face cam acelasi lucru, doar ca palaria a devenit mult mai mare. L-as fi intrebat ce cauta un om, cu o palarie asa de mare, intr-o tara pentru masuri mai mici. Intre timp, m-am prins: nu mai exista tari, mari sau mici, exista, vorba lui Bob Marley, o singura lume. Lumea Coca-Cola...

LENGHEL

Motorhead © Iulian Chiculita

Motorhead © Alex Barbulescu

Motorhead © Alex Barbulescu

Motorhead © Alex Barbulescu

Manowar © Alex Barbulescu

Manowar © Alex Barbulescu

Manowar © Alex Barbulescu

Manowar © Alex Barbulescu

HolyHell © Alex Barbulescu

HolyHell © Alex Barbulescu

HolyHell © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Santana © Alex Barbulescu

Franz Ferdinand © Alex Barbulescu

Trooper © Alex Barbulescu

Trooper © Alex Barbulescu

Nexus © Alex Barbulescu

Thunderstorm © Alex Barbulescu

B'estfest 2009 © Alex Barbulescu

 

 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.