Fara amagiri la Delusions Of Grand Tour 2009 - Cluj  
Organizatori
Promusic Prod & Maximum Rock Magazin
Locatie
Irish & Music Pub, Cluj-Napoca - ora 20.00
Data
15 mai 2009
Bilete
54 - 66 lei
Trupe

Circle II Circle, Manticora, Burning Black

Site oficial
www.promusicprod.ro

Asa ca deschidere de cronica o sa va spun ca nu pretind ca stiam vreuna dintre formatiile pe care urma sa le aud in Pub si nici nu m-am “documentat” inainte de concert. Am vrut pur si simplu sa vad daca imi va place vreuna dintre formatii de la prima ascultare. (Bine, totusi stiam cine e Zak Stevens...)

Concertul a inceput cu doua surprize. Prima surpriza a fost formatia care canta; ar fi trebuit sa fie PowerQuest, a cantat Burning Black. A doua a fost faptul ca am avut impresia ca au fost folositi drept probe de sunet pentru formatiile care urmau. Pe primele piese au fost masacrati de sonorizare si doar pe ghicite iti puteai da seama ce ar trebui sa se auda. Problema sonorizarii s-a rezolvat pe parcurs din fericire si am descoperit ca inca imi place sa aud noutati din ceea ce se numeste “good ol' heavy metal”, mai ales cand e executat de niste instrumentisti excelenti.

Burning Black © Maximum Rock

Vocalul merita o mentiune speciala in primul rand pentru faptul ca a reusit sa incalzeasca un public destul de rece la inceput si pentru vocea care mi s-a parut foarte buna, ca stil undeva intre Halford si Dickinson.
O apreciere auzita la final de undeva de langa mine mi se pare cea mai potrivita pentru a caracteriza prestatia celor de la Burning Black: “Buni mah, buni. De show, asa...”

Manticora © rockxpress.ro

Manticora au prezentat un power-trash executat ca la carte cu care m-au convins sa ii includ in playlist-ul personal. Remarcabila mi s-a parut energia solistului care nu a stat locului o secunda pe tot parcursul concertului, fapt destul frustrant pentru cei care doreau sa faca fotografii. Totusi, energia asta s-a intors la un moment dat impotriva lui; ca sa-l citez: “Cluj broke my fuckin' pants”.

CIrcle II Circle © rockxpress.ro

De la Circle II Circle aveam cele mai mari asteptari la acest concert, datorita asocierii cu Savatage. Ceea ce a urmat insa, a depasit ca exprimare artistica tot ce am auzit in concert de la Haggard incoace.
Fara sa minimizez instrumentatia, vocea lui Zak Stevens reuseste sa transmita emotie aparent cu usurinta cu care oamenii obisnuiti respira. Or, cel putin pentru mine, tocmai asta trebuie sa faca arta. Pot spune, fara teama de a exagera, ca m-am aflat in prezenta artei in forma pura. Piesele de la bis cantate doar pe voce si “pian” (orga) nu au facut decat sa-mi confirme aceasta parere.

Am plecat de la concert cu zambetul pe buze. Mi-au fost intrecute orice fel sperante daca vorbim de calitatea formatiilor prezente. Un singur regret am legat de acest concert: numarul mic de spectatori la un eveniment mai mult decat bun.

HerrMess

 

 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.