De la patinaj la Prodigy - cronica de CokeLive  
Organizatori
Events
Locatie
Lacul Morii - Bucuresti
Data
23 - 24 iunie 2007
Bilete

Preturi:
- 134 RON - abonament
- 284 RON - abonament VIP

Trupe
The Prodigy, Incubus, The Rasmus, The Cult, BackyardBabies, Ill Nino, Nick Olivieri & Mondo Generator, Bodhaa Boulevard, Iris, Vama, Viţa de Vie, Direcţia 5, AB4, Zob, E.M.I.L., Luna Amară, Kumm, Grimus, Trooper, Coma, Nişte băieţi şi Danger
Site oficial
www.cokelive.ro

La modul general, despre Cokelive pot spune ca a fost cel mai “extrem” festival la care am participat. Daca vrei sa vezi cat de rezistent esti, pleci dintr-un Brasov ploios, de la 18 grade si ajungi in doua ore intr-un Bucuresti perpelit la 39 de grade. Daca nu esti rezistent (eu nu sunt, nu obisnuiesc sa traiesc la astfel de temperaturi!) este bine sa-ti pui masca de oxigen pe fata in loc de fond de ten, sa nu porti sub nici o forma tricouri negre si sa nu-ti uiti crema cu factor de protectie 25.
Pe insula de pe Lacul Morii nu a fost deloc altfel. La orele pranzului, fara terase cu umbra, soarele pare cel mai mare dusman. Din acest motiv nu am ramas sa vad nimic din ce se intampla pe cele doua scene, preferand fara nici o remuscare sa fug in miezul Bucurestiului pe o terasa fierbinte dar umbroasa, unde sa sorb o berica buna si rece ca gheata, la un pret rezonabil. Si sa mananc ceva, avand in vedere ca pe insula nu se puteau servi la pranz decat chips-uri.
Au existat si incidente, in sensul ca regulamentul festivalului nu permitea ca cei care ies de pe insula sa mai si intre in aceeasi zi. Dar, in conditiile date, riscand poate ceva sucombari in direct, acestea au fost remediate rapid.
In asteptarea trupei preferate puteai, in schimb, sa alegi alte metode de omorat timpul: sa joci o partida de foossball, sa patinezi la 40 de grade (nu cu rotile cum va inchipuiti, ci cu patine de gheata dar pe o suprafata siliconica), sa-ti faci un tatuaj mai mult sau mai putin provizoriu, sa beneficiezi de un masaj in "cooling tent" (nu am intrebat maseuza daca intr-adevar se numeste Lola...), sau pur si simplu sa lenevesti pe una din numeroasele saltele pneumatice uriase care se gaseau in preajma scenei mari.

Trupa la al carei concert am inceput sa vedem viata altfel, dupa caldura ucigatoare din cursul zilei, si dupa un numar considerabil de beri, The Rasmus, ne-a binedispus mai mult decat au facut-o anul trecut la Sziget. Desi o trupa ai carei fani se afla inca la varsta liceului, de data aceasta a reusit sa ne capteze atentia. Cu siguranta ca sonorizarea excelenta a avut un cuvant important de spus, insa si finlandezii au parut a se simti foarte bine, avand un chef nebun de a comunica cu publicul foarte bine primitor.. S-au straduit sa ne arate ca Romania nu le era total necunoscuta, incercand cateva acorduri din O-zone: "Mai ah hee Mai ah hoo Mai ah ha Mai ah haha!!!"... Aoleu!!! Bine ca nu au insistat...

RASMUS © rockXpress.ro

Marele moment si marea asteptare a festivalului a fost The Prodigy. Dupa o intarziere de mai bine de jumatate de ora, am avut placerea de a degusta o surpriza: aveam deja un termen de comparatie, Sziget 2006, unde au sustinut un spectacol-adrenalina. De data aceasta, au sunat cu mult mai bine, ireprosabil, fara nici un fel de impuritate sonora. Un concert The Prodigy de cea mai buna calitate, cu cel mai vibrant bas, o trupa pe care personal o consider mult mai dura, mult mai “rock” decat multe alte trupe rock. Maxim, solistul vocal, a vorbit si a luat pulsul publicului non-stop: “Oh, my Romanian people, oh, my Bucharest people!!!!” “Do you fucking want some more?” “Blow your mind!”
Nu stiu daca euforia momentului si revelatia sunetului ireprosabil mi-a ascutit simturile, dar si vizual concertul mi s-a parut net superior celui de la Sziget. Un joc serios de lumini, pe masura muzicii si al unui sunet perfect dozat. Publicul s-a bucurat intr-un mod nonconformist de acest concert, fiecare individ dansand in legea lui sau impingandu-se si sarind intr-un dement si salbatic pogo.
“Wake Up Call” a facut incalzirea pentru “Breathe”, cu care practic a inceput intreaga nebunie. “Their Law”, “Spitfire”, “Firestarter”, “Voodoo People”, “Poison”, “Smack My bitch Up” (moment de maxima nebunie) , “Out of Space”... Cei care nu au putut ajunge la acest concert au pierdut un teribil show de energie, nerv si bas. The Prodigy se prizeaza!!!

PRODIGY © rockXpress.ro

cristina[at]rockxpress[dot]roFotografii CokeLive 2007

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro

 

CokeLive 2007 © rockXpress.ro
 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.