DEFTONIZARE GENERALA in Bucuresti  
Organizatori
ROCKyourMIND, Bring the Noise, Metalhead
Locatie
Arenele Romane - BUCURESTI
Data
25 iulie 2006
Bilete
Pret: 60 RON
 

Bucuresti, 25 iunie, ora 16.30. Intr-o intersectie prafuita un termometru arata impasibil 38 de grade. Eu simt ceva in jur de 50! Altfel nu-mi explic de ce asfaltul ia imediat forma incaltarilor mele... Curios, dar in Parcul Carol in jurul Arenelor Romane era deja destul de multa lume, si nu vorbesc de pensionarii care isi plimba reumatismul prin natura sau familiile insotite fie de un copil pe rotile, fie de un catel in zgarda ci de o gramda de adolescenti sau tineri cu asemanari izbitoare in vestimentatie, limbaj sau gesturi. Clar, rockerul roman se pregatea de un alt mare eveniment.
La 17.30 (ora oficiala de start) in Arene erau cam 1500 de oameni, scena plina de scule, caldura infernala, 10 dozatoare cu bere, tricouri negre, lanturi si alte accesorii de sezon, creste, par vopsit, multe pustoaice, jandarmi si alti oameni de ordine... Se pare ca toate astea formau ceea ce urma sa inceapa: "Deftonizarea Generala".

18.30 - cu o ora intarziere a intrat prima trupa de deschidere - GODMODE din Cluj. Elan tineresc, zgomot pe masura. In afara de cativa pusti (probabil prieteni cu trupetii) care pareau implicati, in jur majoritatea era interesata mai mult de procurarea cat mai multor pahare cu bere si ocuparea unor pozitii strategice mai la umbra.

A urmat IMPLANT PENTRU REFUZ (IPR pentru cunoscatori). Deja cu state vechi in zona hard-core romaneasca, au atras mai multa lume in fata scenei, impulsionand si primul moment de panica si violenta, celebrul mosh (pogo) in cerc. Spre surpinderea mea aveam sa constat mai tarziu ca in afara de headlineri, IPR au cantat cel mai mult, toate celelalte trupe care au urmat producand numai cate 3-4 piese, probabil din cauza intarzierii initiale.

Implant Pentru Refuz © rockXpress.ro

A fost si cazul celor de la CRIZE. Tot respectul pentru domnul de la platane, super-energie cu miscarea scenica corespunzatoare. Din pacate din cauza volumului exagerat (nu stiu daca ii avantajeaza pe baieti) nu am putut sa imi dau seama prea clar ce se intampla.

Crize © rockXpress.ro

SUBSCRIBE. Ei bine, trupa ungureasca a facut deliciul deschiderii. Prezenta scenica excelenta, piese bine conturate, doi vocali care se completau reciproc foarte bine si o sectie ritmica pe masura. Din cate am inteles au mai fost pe la noi in deschiderea Clawfinger. Sa tot vina, merita din plin!...

Subscribe © rockXpress.ro

Cei din COMA au adunat in fata o buna parte din cei prezenti (intre timp se stransesera in jur de 3000 de oameni). Fani declarati Deftones, emotionati ca si-au vazut visul cu ochii, au incercat sa incalzeasca cu adevarat atmosfera pentru ce avea sa urmeze. In mare parte au si reusit, cei din fata scenei implicandu-se cu tot avantul in show.

Coma © rockXpress.ro

A doua trupa de prin vecini si ultima din deschidere, POINT BLANK (Macedonia)...nu mi-au spus mai nimic. Tipar clasic...si cam atat.

Point Blank © rockXpress.ro

A urmat un moment de...deruta generala, cand in pauza premergatoare intrarii Deftones playlistul care rula in background era, cred eu, cel pregatit pentru 50 Cent sau Shakira, totul culminand cu celebrul hit international al anilor 90...Lambada:))
Dupa 30 de minute de asteptare s-a dezlantuit "iadul". Aparitia lui Moreno a isterizat lumea din fata gardului de protectie al scenei, numai pe prima piesa fiind aruncati spre scena in jur de 5 curajosi, scosi (cu amabilitate, vorbesc serios) de catre fortele de ordine in afara perimetrului.

DEFTONES © rockXpress.ro

De departe, cea mai "violenta" voce care a prestat pe scenele romanesti, Chino si-a inceput turul de forta. E incredibil ce poate sa faca omul asta cu vocea! Aveam senzatia ca imi smulge incet bucati din creier. Dublat excelent de platanele lui Delgado, pe fiecare piesa te asteptai ca la un moment dat sa faca sa explodeze ceva in jur. Asta in timp ce partea de percutie a mers ceas, cu o mentiune speciala pentru jocul scenic al basistului Cheng.

DEFTONES © rockXpress.ro

Senzatia de profesionalism desavarsit a domnit peste tot show-ul. Nimic aiurea, fara gesturi inutile, baietii si-au facut excelent treaba, spre final si cei care de obicei se lipesc de scaune fiind in picioare. Playlistul a punctat toate momentele carierei lor, publicul reactionand insa clar mai receptiv la piesele de pe White Pony, "Knife Prty" sau "Passenger" fiind momente de panica totala, alaturi de a doua piesa din show, "My Own Summer" (de pe "Around the Fur). "7 Words" a fost momentul de final, tocmai cand publicul se incalzise cu adevarat si reactiona din plin pe orice acord, pe orice indemn a lui Chino: "Jump Up, Romania!". Am tot sperat ca vor avea si "Back to School" dar nu a fost sa fie. A fost singurul regret cu care am parasit Arenele.

DEFTONES © rockXpress.ro

Pe ansamblu show excelent, public civilizat (dispar usor violentele gratuite obisnuite la evenimentele de genul asta), organizare buna... Incep sa cred ca ar fi posibil ceva asemanator si la Korn. Am zis Korn? O, Doamne, poate ma aude cineva...

 

 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.