Blues la superlativ cu Eric Sardinas in Becker Brau  
Organizatori
Event Plus
Data, locatie
23 martie 2009, Becker Brau Live Music Club Bucuresti
Bilete
Pret: 60 lei
Open act

George Baicea Electric Blues Band

Site oficial
www.event-plus.ro

Cum ar putea sa-si inceapa saptamana ideala un impatimit de blues? Si nu orice fel de blues, ci cel compus acolo unde-si are radacinile si de unde a pornit o adevarata revolutie in muzica... in sudul SUA. Ei bine, raspunsul l-am aflat luni seara, asistand la concertul lui Eric Sardinas din Becker Brau.
Ajungand la fata locului in jur de ora 18.30, pentru a nu rata conferinta de presa, prima impresie placuta a fost vis a vis de organizare, aceasta fiind una foarte bine pusa la punct, fara a fi omise cele mai mici detalii pe care le mai remarcam uneori cu “rautate”.

Eric Sardinas © rockXpress.ro

La conferinta de presa Eric si-a facut aparitia cu un nou look, o barba deasa care-l prinde foarte bine si s-a aratat incantat de revenirea in Romania. Atat el, cat si ceilalti 2 membri ai band-ului, basistul din Mississippi si bateristul din Chicago, au fost extrem de prietenosi, degajati si glumeti cu jurnalistii, artistul amintindu-si cu placere de primul concert pe care l-a avut in tara noastra, in 2000, alaturi de Steve Vai.

Dupa ce accesul publicului s-a facut intr-un mod foarte civilizat, pe scena au urcat cei de la George Baicea Electric Blues Band. Acestia au fost foarte bine primiti de public, printre piesele apreciate fiind si un cover Jimmy Hendrix.

George Baicea Electric Blues Band © rockXpress.ro

George Baicea Electric Blues Band © rockXpress.ro

George Baicea Electric Blues Band © rockXpress.ro

Astfel, atmosfera fiind deja incalzita, in jurul orei 20.15, Eric Sardinas & Co si-au inceput recitalul spre entuziasmul celor care deja se adunasera in numar mare si traiau din plin muzica. Cu toate ca fumatul este interzis in incinta salii, vedeta serii a aparut cu tigara in coltul buzelor, ca un apropos la faptul ca in muzica nu exista limite, iar regulile pot fi incalcate, avand ca rezultat un efect pozitiv si creativ.
Precursor al blues-ului contemporan ce imbina sound-ul acustic traditional, cu electric blues, rock, pop, r&b, folk, Sardinas a interpretat atat piese de pe ultimul album (Eric Sardinas and Big Motor - 2008), dar si de pe celelalte materiale discografice.

Eric Sardinas © rockXpress.ro

Pe toata durata concertulului, chitaristul a comunicat cu cei prezenti, i-a invitat sa se simta ca intr-un cerc de prieteni si sa traiasca din plin fiecare melodie, si-a dat foc la chitara, a improvizat si s-a dezbracat la bustul gol spre deliciul doamnelor.
Vocea puternica cu accent sudist a lui Sardinas s-a auzit perfect, de altfel piesa Hellhound On My Trail, preluata de la Robert Johnson, a fost cântata acustic, în mare parte fara microfon, iar solo-urile acestuia, parca din alta lume adaugate la ritmurile dinamice de rock’n'rol au ridicat sala in picioare.

Eric Sardinas © rockXpress.ro

Cei 3 artisti  au ramas pe scena mai bine de 2 ore, si asta datorita unui public receptiv si atmosferei de blues party, ce poate determina un artist sa dea tot ce-i mai bun din el. De altfel bluesman-ul a multumit pubicului ca a platit biletul de intrare deoarece stie ca sunt niste vremuri grele si ca fiecare ban conteaza.

Multumim Event Plus pentru acest eveniment de exceptie, din toate punctele de vedere si astept cu nerabdare urmatorul eveniment din seria Blue Moods.

Max

Vezi galeria foto: Eric Sardinas in Becker Brau
©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.