Jethro Tull la Sibiu sau... Farmecul sunetului  
Organizatori
ARTMANIA
Locatie
Piata Mare - Sibiu
Data
30 august 2007
Bilete

Intrare libera

Open act
-
Site oficial
jethrotull.artmania.ro

Dupa The Rolling Stones o alta legenda a muzicii rock ne-a vizitat tara: Jethro Tull. Desfasurat la Sibiu, sub egida Artmania, concertul a atras in Piata Mare, peste 14.000 de fani de diverse varste, care au suportat cu stoicism ploaia pentru a fi alaturi de acesti mari muzicieni!  
Din marea trupa ce a scris istorie in anii ’60-’70 au mai ramas azi doar Ian Anderson si Martin Barre (ce nu a putut fi prezent), dar evolutia celorlati artisti ce formeaza Jethro
Thull-ul actual a fost de-a dreptul entuziasmanta! Si aici as vrea sa-l amintesc in primul rand pe noul chitarist Florian Ophale, formand un duet  fantastic cu Ian  Anderson pe mai multe melodii si totodata oferind acea consistenta muzicala de mare angajament...
Fiind prezenti pentru a treia oara (un mic record...) in Romania, britanicii au servit o adevarata lectie de muzica ce ar trebui inteleasa la adevarata valoare si pretuita in consecinta.

JETHRO TULL © rockXpress.ro

Jack in the Green, Thick as a Brick, Mother Goose, Sweet Dream, Aqualung, Mozart (dupa cum spunea Ian Anderson “in stil porno jazz!”) sau Budapest au fost adevarate demonstratii muzicale apreciate cu multa caldura de catre publicul prezent. Am asteptat si un Too Young, To Die, Too Old To Ro Rock and Roll sau Songs from The Wood dar a ramas pe alta data…
La biss-ul cerut cu insistenta de fani o alta piesa “rara”: Locomotive Breath... sau esenta rock-ului impletita cu flautul fermecat al unui artist desavarsit.
Este clar si astazi ca in ciuda unor mici probleme cu vocea (varsta nu iarta pe nimeni) Ian Anderson a ramas acelas show-man complex devotat meseriei, iar brandul Jethro Tull este la fel de valabil ca acum 40 de ani.

JETHRO TULL © rockXpress.ro

Dupa acest concert stau si ma gandesc ca peste numai 2 luni urmeaza la rand o alta legendara trupa: Deep Purple. Este clar acum pentru toti ca 2007 a fost anul revenirilor spectaculoase si totodata a redescoperirii expresiei: Rock-ul n-are varsta!

OzzLau

PS: Organizarea a fost fara cusur, asa cum de altfel ne-au si obisnuit cei de la Artmania, ceea ce ne face sa credem si in alte manifestari viitoare de acest gen. Un mare 10 si pentru public care s-a manifestat entuziamant in ciuda faptului ca intrarea a fost libera, experienta unor astfel de manifestari facandu-ma la inceput sa fiu destul de sceptic... Bravo Sibiu, care a demonstrat in acest an ca este pe drept cuvant Capitala Europeana a Muzicii de buna calitate!©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.