Katabasis Festival la debut  
Organizatori
Katabasis Distro
Data, locatie
28 martie 2009 - Live Metal Club, Bucuresti
Bilete

Preturi:
-

Trupe
Opera IX, Sincarnate, Grimegod, Loudrage, N.O.X.
Site oficial
-

Seara ce a precedat trecerea la ora de vara a adus in deja binecunoscutul club bucurestean LMC prima editie a festivalului Katabasis Festival. Alaturi de Opera IX, headliner-ul serii, au mai evoluat trupele romanesti N.O.X., Loudrage, Sincarnate si Grimegod.
Chiar daca publicul nu a fost numeros (aproximativ 150 persoane) aceasta prima editie a debutat sub auspicii bune, cei prezenti avand parte de un sunet bun (sonorizarea a fost asigurata de baietii de la Green Sound Team) si bere din belsug.

Cei de la Cyborg nu au mai cantat (motivele le stiu doar ei), asa ca N.O.X. au deschis balul cu un death/grindcore care mai are nevoie de imbunatatiri serioase, in timp ce Loudrage au reusit sa le atraga atentia celor care stateau amical la o vorba, tigara, bere.

Loudrage © rockXpress.ro

Loudrage © rockXpress.ro

Baietii de la Sincarnate nu mai au nevoie de prezentare, avand un public devotat la fiecare aparitie. Nu s-au dezis nici de aceasta data, astfel incat de la primul riff publicul s-a adunat in fata scenei si a participat in mod direct la show-ul acestora. Marius & Co s-au auzit bine, combinatia doom/death metal fiind pe placul celor prezenti.

Sincarnate © rockXpress.ro

Sincarnate © rockXpress.ro

Atmosfera incepand deja sa se incinga, cei de la Grimegod au aratat ca nu degeaba canta de 18 ani pe scena metalica, acestia beneficiind de o primire mai mult decat calduroasa din partea publicului bucurestean. Cu un sound mai modern si o solista vocala (membra permanenta a grupului) aradenii au prestat un doom/death metal modern de mare clasa. Din pacate, acestia au avut mici desincronizari cu sunetul, mai ales microfonul solistei, care de multe ori a avut ceva probleme. Sper sa-i revad cat de curand, pentru ca aceasta trupa are potential.

Grimegod © rockXpress.ro

Grimegod © rockXpress.ro

Dupa o mica pauza, in care cei prezenti au avut timp sa se intereseze de scorul meciului Romania-Serbia, dupa care mai desfaceau o bere de necaz, si-au facut aparitia italienii de la Opera IX. Acestia ne-au demonstrat ca au acumulat experienta in timp si au prestat un black metal melodic, oferind ocazia unui headbang pe masura celor din fata scenei. Asa ca cei care au lipsit sambata seara au pierdut un show foarte bun, cu o trupa care merita mai multa atentie (cel putin pe plaiul mioritic).

OPERA IX © rockXpress.ro

OPERA IX © rockXpress.ro

OPERA IX © rockXpress.ro

OPERA IX © rockXpress.ro

Se poate spune ca am avut o adevarata sambata de metale grele, cu sunet bun, cu un public devotat (putini dar buni) si o organizare careia n-am ce sa-i reprosez. Sper sa existe si editia cu numarul 2, care sa adune mai multi pasionati de death/black metal.

 

Al dvs, Max


©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.