LOT of RAGE - cronica de concert  
Organizatori
Metalfan
Locatie
Arenele Romane - Bucuresti
Data
8 septembrie 2007
Bilete

Pret:
65 RON

Open act
Thunderstorm
Site oficial
www.lotofrage.metalfan.ro

Stagiunea de toamna rock in Romania a debutat sambata trecuta cu un mare eveniment, si anume: LOT OF RAGE sau mai pe intelesul tuturor: Rage si Lake Of Tears la Bucuresti.
Arenele Romane au fost cele care au gazduit acest super show, locatia perfecta pentru astfel de concerte. Doua gasti importante urmau sa demonstreze daca a meritat osteneala unui drum pana “la capitala”!

Deschiderea a fost asigurata de Thunderstorm, o trupa autohtona de heavy metal.

Thunderstorm © rockXpress.ro

Fiind preocupat cu diverse lucruri extra-concert n-am reusit sa ajung decat la ultimele doua melodii, dar impresia pe ansamblu pot spune ca este pozitiva, baietii prestand in forta si cu dezinvoltura, sunetul fiind de asemenea unul “bunut” si clar. La mai mare si promit ca data viitoare voi fi mai promt...

Thunderstorm © rockXpress.ro

Dupa o pauza de 10 minute cat sa inceapa ploaia (mai nou vad ca ma urmareste cu insistenta...) pe scena au urcat Rage. O mare trupa germana de power-heavy care pur si simplu m-a incantat. Nu eram sigur inainte dar acum pot spune cu siguranta ca baietii sunt fara problema intr-un top 5 al genului! Un show fara cusur care a beneficiat si de un sound pe masura. “Peavy” Wagner - bass, sau omul de care se leaga numele acestei trupe, a  reusit sa incalzeasca publicul ce era preocupat la inceput mai mult cu procurarea lichidelor vitale in asemenea imprejurari (din pacate iarasi aglomeratie de nedescris in fata celor 2 corturi...) 

RAGE © rockXpress.ro

Cat despre play-list: au fost in special melodii de pe ultimul Speak of the Devil un album care continua in genul inceput cu titluri precum Ghosts sau Soundchaser, dar si alte piese de rezistenta mai ales din ultima perioada, poate cea mai prospera. Singurul regret este ca nu s-a auzit ceva si de pe XIII, un album cu adevarat exceptional; este adevarat ca era si mai greu, baietii fiind in formula de trio, fara orchestra Lingua Mortis ce ii completeaza cu succes in diverse concerte.
In alta ordine de idei trebuie amintit si de noul tobar Andre Hilgers care a adaugat un pic de viteza si de agresivitate, dar si de Victor Smolski sau mana aurita de pe chitara ce intregeste fenomenul Rage.
In uralele publicului (se adunase cam 2500-3000 de oameni), care a participat activ mai ales in a doua parte, dupa ce ploaia a mai stat, cei trei s-au retras, dar au si revenit imediat pentru un bis de senzatie.

RAGE © rockXpress.ro

Un recital de gala pentru o trupa de gala, un show pe masura pe care sigur o sa-l tina minte atat subsemnatul (mare fan Rage, cred ca v-ati dat seama deja...), dar si de multimea adunata in mod special pentru ceea ce avea sa urmeze.

Playlist - Rage:

1. Great Old Ones
2. Soul Survivor
3. Paint the Devil on the Wall
4. Down
5. Firestorm
6. Don't Fear the Winter
7. Black in Mind
8. Unity (instrumental)
9. Refuge
10. War of Worlds
11. Suite Lingua Mortis:
Morituri te Salutant (instrumental)
Prelude of Souls (instrumental)
Innocent
Depression (instrumental)
No Regrets
Confusion (instrumental)
Black (instrumental)
Beauty
12. Higher than the Sky!

--

De la bun inceput trebuie spus ca recitalul Lake of Tears nu m-a dat pe spate. Nereusind sa-i vad data trecuta la Sala Agronomia (cand cu sold out-ul), eram sincer curios sa-i vad la treaba pe suedezi, dar evolutia trupetilor cat si improvizatia cu clapele care se auzeau pe fiecare melodie (dar lipseau cu desavarsire!!), m-a dezamagit destul de tare...
Cum si ploaia a mai stat, publicul (in mod special cel feminin) a reactionat pe masura la fiecare melodie creeand o atmosfera destul de incinsa! Ca o parere strict personala am fost dezamagit si de faptul ca nu s-a cantat nimic de pe The Greater Art, in schimb albumul Black Brick Road a fost foarte bine reprezentat.

LAKE of TEARS © rockXpress.ro

S-au auzit si cantece de pe Moons and Mushrooms un ultim material destul de agresiv care aduce a ceva vechi si de buna calitate... Prietenii stiu de ce! In rest toate cele bune, baietii si-au facut datoria, asa ca spre final au aparut si celebrele hituri de pe Forever Autumn sau Crimson Cosmos, asta in delirul general! La bis nici nu mai era nevoie sa ma gandesc ce va urma (vedeti din playlist), tot un set de celebre melodii de inima albastra, care recunosc ca ma incanta dar…doar pe la petreceri!

LAKE of TEARS © rockXpress.ro

In concluzie un recital hai sa spun acceptabil de la o trupa de la care asteptam mai mult. Si poate nici sound-ul nu a fost cel sperat de mine; de asemenea evolutia celor doi chitaristi a fost destul de statica, doar bassarul Mikael Larsson dand impresia… ca se afla in alt concert...

La final ce ramane de spus: o evolutie “metalica” a unei trupe prea putin mediatizata: Rage si un show “slow”, asta ca sa vorbesc in rime, a unei trupe destul de intens promovata: Lake of Tears. Las la latitudinea fiecaruia sa aleaga ce-i place.

Playlist - Lake of Tears:

Returns of Reven
You Better Breath…
Hold on Tight
Boogie Bubble
Cosmic Weed
The Shadowfire
Last Purple Sky
Pagan Wish
A trip with the Moon
The Organ
A Foreign Road
Raven Land
The Grayman
Like A leaf
Making Evenings
Crazyman
++
So Fell Autumn Rain
Forever Autumn 
Sweetwatter
++
Headstones
Burn Fire Burn

OzzLau

PS - Despre organizare nu sunt multe de spus: repet, Arenele Romane raman locul ideal pentru asemenea manifestari, dozatoarele de bere ca de obicei insuficiente pentru a potoli setea uriasa a rockerului roman si niste toalete in aer liber foarte simpatice si sexi...
Asteptam nerabdatori urmatoarea mutare Metalfan, care ne-a obisnuit sa ridice stacheta de la un concert la altul.


 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.