Bere ieftina, punk si hoti - cronica unei seri punk la PERIAM  
Organizatori
SC M.N.D.BENSON SRL
Locatie

Periam Port- jud. Timis

Data
6 -9 iulie 2006
Bilete

Preturi:
abonament 4 zile: 50 RON;
zilnic: 20 RON.

Site oficial
www.rocklamures.com
Trupe

The EXPLOITED, EKTOMORF, CARGO, PARAZITII, LUNA AMARA, O.C.S, The TRACEELORDS, PSYCHOPUNCH, ALTAR, SUIE PAPARUDE, IMPLANT PENTRU REFUZ, COMA, CRIZE, GODMODE ...etc

Recunosc din primele randuri ca subiectivismul va domina ceea ce urmeaza, The Exploited live fiind un mare vis devenit realitate pentru mine. Asadar... Oare sa fie adevarat? Iata-i, aici, in Romania! Iata-i pe cei mai buni dintre cei buni! The Exploited, legenda scotiana a punkului au venit pe 7 iulie sa ne incante cu piese din repertoriul lor, la Periam Port, undeva la "capatul pamantului", unde poti ajunge integru fizic si mai ales psihic numai daca ai foarte multa rabdare si recomandabil niste lichide cu cifra octanica ridicata.

  © rockXpress.ro

Corturi multe, aproximativ 1500 de oameni (unii deosebit de colorati) si bere la un pret
incredibil: 1.5 ron paharul, lucru care a incantat in mod deosebit asistenta, rupand practic
barierele de comunicare si socializare:)
Multe trupe in deschidere dar destul de liniare, fara sa lase o impresie foarte buna, fiind trupe de "brigada" din marea masa a hard-core punkului.

  © rockXpress.ro

Ar merita mentionata prestatia celor de la Altar, trupa foarte cunoscuta si cu mare priza in zona, piesele de pe primul album abundand in recitalul acestora si facand deliciul celor stransi in fata scenei.
Alt nume demn de retinut: Noman's Band, o frumoasa surpriza, cu un punk curat, de calitate.

The Exploited © rockXpress.ro

The Exploited. Greu sa descriu ce s-a intamplat in jur cat timp s-au desfasurat pe scena. Supershow, super trupa, super piese! Pacat ca nu s-a mai putut ajunge la o discutie "private" cu acestia, fiind probabil stresati de ploaia de flegme si pahare cu bere ce zburau catre scena. In ciuda acestor gesturi de prietenie si dragoste eterna, Wattie a avut o atitudine sportiva si a rugat "monstruletii periculosi angajati cu contract" sa nu ii loveasca pe cei care incercau sa urce pe scena.

The Exploited © rockXpress.ro

Baietii au venit cu piese de rezistenta precum "Dead Cities", "Troops of Tommorow", "Fuck the USA", "Alternative", "Sex And Violence", "Fightback", piese ce au scris istorie si au impulsionat cu energie masa de creste din fata scenei.

The Exploited © rockXpress.ro

Partea intunecata a zilei a fost data de activitatea incununata de succes a hotilor: foarte
multe lucruri "disparute", corturi golite sau chiar "ridicate" in intregime... Politia a luat
masuri prompte: politistul comunal fiind putin "afumat" la acea ora inaintata, intre doua
inghitituri de mici cu bere (deh, la camping, muzica si veselie ce altceva e mai potrivit?...poate o manea s-ar fi asortat mai bine cu uniforma si chipiul, dar...) a promis prompt: "se rezolva maine dimineata la 8.00", lucru care evident ca nu s-a intamplat. Deh, excesul de mancare si lichide te face usor indisponibil a doua zi. Uneori e de inteles...
Dar pana la urma pe langa toate neajunsurile si promisiunile facute de organizatori una singura a fost pe placul tuturor si asta a meritat toti banii si efortul: The Exploited au cantat pentru punkerii din Romania.

Va pup,
Herod.©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.