Queensryche: Nascuti pentru a fi Rockeri  
Organizatori
Dollar Rent a Car
Locatie
Arenele Romane - Bucuresti
Data
30 iunie 2008
Bilete

85 lei (7 aprilie - 15 mai 2008)
100 lei (16 mai - 30 iunie 2008)

Open act
-
Site oficial
-

Queensryche. Pentru cei nascuti pana pe la mijlocul anilor ‘70 numele nu ar mai avea nevoie de nici o prezentare.
Multi dintre ei au devenit pretentiosi si foarte selectivi in a asculta rock, in general, iar altii poate au devenit si refractari in a mai continua sa cunoasca ceea ce exista acum la nivelul rock-ului mondial si se complac doar, intr-o dulce aducere aminte.
Ii vedem peste tot si auzim texte de genul “pe vremea mea…” din gura lor. Adevarul e ca sunt pereni in carcoteala lor si si-au capatat si un apelativ: batraneii.
Da, concerul de luni, 30 iunie, de la Arene a fost un concert pt “batraneii” rock-ului tinut de niste oameni de varsta lor.
Paradoxal, eu i-am considerat pe cei din Queensryche si muzica lor ca fiind fara varsta si un punct de-a lungul axei muzicii in care gusturile generatiilor pot converge la un moment dat.
A fost impresionant din partea formatiei si induiosator de cealalta parte. Oamenii si-au adus aminte si membrii formartiei nu i-au dezamagit deloc, cele doua ore de concert fiind pline de muzica rock in cel mai pur sens al cuvantului.
Probabil multi si-au adus aminte cum ascultau piesele formatiei la Europa Libera, de pe casete si benzi imprumutate de la o cunostinta a unui prieten sau de pe unde se nimerea.
In vreme ce in lagarul socialist spiritul nu prea avea mari sanse in fata stomacului, acesti oameni aveau puterea de a se deschide cu totul si cu totul asupra altor probleme decat cele care macinau majoritatea populatiei.
In a evidentia aceste probleme si a naste intrebari despre cine si cum ne conduce, Queensryche au fost niste pionieri in acest sens si au redat cu o excelenta acuitate problemele interne ale celulalt combatant din Razboiul Rece.
Si nu doar acestea. Queensryche au fost printre primii in anii ’80 care au indraznit sa cante despre “starea planetei”, despre ambitiile unui om intr-un scaun cu rotile sau despre “santajul” cu bani al societatii de consum.

QUEENSRYCHE © rockXpress.ro

In mare parte despre asta ne-au povestit si la Arene, intr-o interpretare excelenta, presarata cu multe momente de dramaturgie, acesti oameni fara varsta. Un teatru rock, in care muzica a completat spectacolul, sau invers.
Spectacolul a fost mai mult decat profesionist din partea trupei si sustinerea logistica a fost pe masura. Am spus “mai mult decat profesionist” pentru ca oamenii de pe scena nu au putut sa nu transmita faptul ca fac cu o imensa placere ceea ce fac si sunt extraordinar de patrunsi de muzica pe care o compun si o transmit. Prin Ardeal se spune ca “au chemare”. Si au din plin! Greu de descris in cuvinte. “Batraneii” care ii ascultau clandestin in anii ’80 au fost mai mult decat incantati de ce au vazut si au auzit. Cred ca a fost o rasplata bine meritata si poate pe multi i-a scos din letargia care ii cuprinsese si le-a adus aminte ca rockul nu are varsta. Si poate nu a fost doar un intermezzo in vietile lor ocupate de acum…

QUEENSRYCHE © rockXpress.ro

Subiectele Queensryche sunt fara varsta  pentru ca nimeni nu mai invata din greseli. De ce? Din cauza ca nu mai comunicam. Oamenii de genul celor care au ascultat Queensryche din interiorul Arenelor, vor spune intotdeauna celorlalti aceste lucruri. Ramane ca ceilalti sa ii auda si sa ii inteleaga. Oricum viata e destul de scurta si ne vom chinui putin. Macar sa o facem cu stil. Viata nu este doar intre munca, carciuma si casa si nu de asta v-ati adus aminte de Queensryche.

QUEENSRYCHE © rockXpress.ro

Batraneilor, amintiti-va ca rockul nu are sfarsit, ca nimeni nu va poate lua ce simtiti si ca poate v-ati nascut pentru a fi Rockeri!
Deci fiti ceea ce sunteti nu ce vor altii sa fiti! Be aware about the Mindcrime, do not be part of it!

Bogdan


Comenteaza pe©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.