Baphomet’s Throne pe Dealul Feleacului - Samael la Cluj  
Organizatori
Hatework
Data, locatie
27 ianuarie 2009, ora 18.00 - Cluj: Irish & Music Pub
Bilete

Pret:
55 lei

Open act
Keep of Kalessin, Noctiferia
Site oficial
www.hatework.ro

Samael este o formatie pe care doream de mult sa o vad pentru ca reprezinta o exceptie in gusturile mele muzicale, fiind singura formatie black-metal alaturi de The Kovenant de la care pot asculta mai mult de 3-4 piese. Asadar anuntul ca se va tine un concert in Cluj m-a bucurat foarte mult. Am ridicat putin din sprancene la sectiunea din anunt care spunea ca evenimentul se va tine in Pub si ca vor fi vandute 400 de bilete gandindu-ma la inghesuiala care urma, insa mi-a trecut repede.
In deschidere au cantat Noctiferia si Keep of Kalessin.

Noctiferia © Florin Chereji

Despre Noctiferia nu va pot spune nimic pentru ca eram ocupat cu niste beri si o discutie interesanta...
Personal nu am fost incantat de Keep of Kalessin, insa cativa iubitori de black-metal din zona mi-au spus ca au fost excelenti, ba chiar ca le-a placut mai mult decat ce au auzit de la Samael

Keep of Kalessin © Florin Chereji

Dupa cum ma asteptam, la Samael a fost o aglomeratie mare, atat de mare incat nu am putut inainta decat pana la vreo cativa metri buni in spatele pupitrului de mixaj si asta cu pretul catorva coate si a 5-6 picioare calcate (imi cer scuze pe aceasta cale posesorilor!). Playlist-ul ales a fost unul destul de inspirat, continand o buna parte dintre piesele lor mai cunoscute cum ar fi: Baphomet’s Throne, Black Trip, Ceremony of Opposites, Rebellion, Into The Pentagram etc. Mie personal mi-au lipsit After The Sepulture, Macabre Operetta si From Malkuth To Kether, insa poate voi avea mai mult noroc data viitoare. Show-ul in sine a beneficiat de un spectacol de lumini foarte reusit, oarecum de neasteptat pentru un concert cu participare relativ redusa.

Samael © Florin Chereji

Si acum sa trecem la ceea ce am auzit… Cu parere de rau trebuie sa spun ca ceva nu
mi-a convenit. Cu exceptia Baphomet’s Throne, Samael mi-au parut lipsiti de chef, nereusind sa imprime pieselor acea doza de energie bruta care m-a facut sa-i ascult. Din acest motiv cateva piese le-am recunoscut foarte greu pentru ca nu sunau asa cum le stiam.
Am plecat de la concert cu sentimente foarte amestecate, initial am crezut ca pur si simplu nu imi mai plac, insa primul lucru pe care l-am facut acasa a fost sa ascult cateva piese care mi-au confirmat ca ceva nu a fost chiar ok la executie.
Eh, asta e, pana la urma nimeni nu poate evolua constant la un nivel foarte inalt. Raman cu speranta ca va fi mult mai bine data viitoare, nu de alta dar baietii astia chiar pot.

Intre altele trebuie mentionata organizarea foarte buna asigurata de echipa Hatework, mai ales la capitolul sonorizare, un lucru deosebit de important la concertele “extreme”.

HerrMess

Noctiferia © Florin Chereji

Noctiferia © Florin Chereji

Keep of Kalessin © Florin Chereji

Keep of Kalessin © Florin Chereji

Keep of Kalessin © Florin Chereji

Keep of Kalessin © Florin Chereji

Samael © Florin Chereji

Samael © Florin Chereji

Samael © Florin Chereji

Samael © Florin Chereji

Samael © Florin Chereji

foto: Florin Chereji

 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.