Sepultura - reload in Bucuresti  
Organizatori
LiveMetal
Locatie
Amfiteatrul Centrul Cultural Mihai Eminescu
- reper: Parcul National Bucuresti
Data
12 iulie 2007
Bilete

Pret:
60 lei (pana in 12 iulie)
70 lei (in ziua concertului)

Open act
Taine, Avatar, Trooper, Rising Shadow, Guerrillas, Loudrage
Site oficial
www.twilight13media.com

...sau "Sepultura …cu sprit de vara!", cam asa s-ar putea intitula cronica concertului din Parcul National Bucuresti, Amfiteatrul "Mihai Eminescu”. O atmosfera ce nu aducea la ce ma asteptam eu sa fie. Cu aproximativ 30 minute inainte de ora anuntata de organizatori doar vreo 150-200 de oameni erau prezenti la fata locului. Oare sa fi disparut apetitul rockerului roman pt concerte, sau multitudinea de evenimente metalice a facut diferenta? Cert este ca daca brazilienii apareau prin zona acum vreo 12-14 ani altele erau datele problemei! (vremuri bune, cand fratii Cavalera dadeau tonul...) Asa…

Loudrage au urcat pe scena primii, intr-o atmosfera dezolanta, au prestat un death cam dezlanat si s-au retras asa cum au si intrat: cu multa discretie.

Guerrillas m-au lasat rece ca si berea din dotare.

Rising Shadow cu acelasi Paul Grigoriu Jr. in mare forma au fost primii care au mai dezmortit atmosfera. Un mare bravo pt. discursul moralizator al acestuia gen: Rock Forever! Fuck the Politics! Etc..

Trooper au fost “Tari ca muntii”, si cu “Strigat” inainte mars au creat si primele miscari de plete prin fata. In opinia subsemnatului, una din cele mai adevarate trupe metalice autohtone.

Au urmat Avatar. Ceva tot in genul death, baietii au dat totul din ei dar n-au prea impresionat si poate pentru ca se apropia…

Misiunea ingrata de a deschide efectiv concertul Sepultura a revenit celor de la Taine. ”Death” de Romania cum sunt numiti, au cantat ce stiu ei mai bine. Si bine au facut. S-au mulat perfect cu atmosfera si au prestat ca de obicei: foarte tehnic si inventive. Pacat doar ca la fiecare concert au cam acelas playlist. Asteptam piese noi! 

Bomba braziliana s-a declansat la ora fixata. In amfiteatru se adunasera catre 1000 de oameni. Poate cei mai fideli fani Sepultura.

Sepultura © rockXpress.ro

Mare pacat, pentru ca cei ce n-au fost prezenti au ratat o prestatie de zile mari a unei trupe cazute putin in anonimat pe nedrept. Andreas Kisser a demonstrat ca ramane acelasi chitarist desavarsit (si mare show-man), Paulo Jr. ceas - ca de obicei, iar Derrick, bestia neagra de la voce, cu un stil total diferit fata de Max, incearca inca sa demonstreze ca poate fi inlocuitorul perfect. Si de ce n-ar fi? Doua vorbe si despre Jean Dolabella, noul tobar: omul stie meserie si promite, nu e Igor, dar trebuie sa-i dam o sansa...

Sepultura © rockXpress.ro

Cat despre playlist sunt putine lucruri de spus…Refuse-Resist, Infected Voice, Dead Embryonic Cells, Escape To The Void, Territory, Troops Of Doom, Orgasmatron (in varianta scurta), Arise, Desperate Cry, Beneath The Remains, va spun ceva? Mie mi-au marcat tineretea. Pe la jumatatea showului s-au cantat si piese de pe ultimul album Dante XI (primite cu mai putin entuziasm), dar oricum un L.P. mai inchegat decat precedentele Roorback sau Nation.

Sepultura © rockXpress.ro

O mentiune speciala pt Convicted In Life o piesa super tare care aminteste de trecut.
Dupa o ora si jumatate cei patru muzicieni sau retras (Derrick fluturand steagul national in semn de recunostinta pentru atmosfera creata), si decretand prin vocea lui Andreas doar atat: Obrigado!

Sepultura © rockXpress.ro

Au revenit insa la bis pe ritmuri de Kaiowas si ne-au mai incantat urechile cu un Biotech Is Godzilla si cum era si normal cu Roots Bloody Roots!
Raman la parerea ca asemenea trupa (cu toate plecarile intempestive), merita mai mult de la publicul roman, chiar daca au mai fost prezenti in tara si acum vreo 4 ani.
Obrigado Romania!

Sepultura © rockXpress.ro

OzzLau
foto: Max

PS: Organizarea a scartait putin. Cu plusuri si minusuri. Berea la pret bun, dar insuficiente dozatoarele (problema obsesiva se pare), nu a mai avut loc conferinta de presa promisa in mod organizat, spatiul foto a fost inexistent (de altfel colegul meu avand mari probleme in acest sens), iar bodygarzii din fata scenei si-au facut si ei simtita prezenta prin exces de zel si barbarie. Rusine!

©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.