In pat cu Tarantula  
Organizatori
Future Production si ARTmania
Locatie

Hala de Muzica Bucuresti

Data
7 iunie 2009, ora 20.00.
Bilete

50 lei

Site oficial
www.artmania.ro

Chiar dupa ce ai trecut granita, pe primul deal de la intrarea in tara de la SV de Dunare, scrie cu litere de un metru TITO. Fiul meu ma-ntreaba: „Cine dracu-i Tito?"... Dar asta-i cronica altui concert. A fost deja scrisa de OzzLau. In Duminica Rusaliilor, vreo doua sute de oameni, s-au adunat intr-o hala, plina cu paturi si butoaie (o idee mai veche, acum pusa-n practica. De altii...) si scandeaza la unison: „Tito, Tito, Tito”. Maine-i liber, sarbatoare religioasa, suntem la 20 de ani de la revolutie, Ceausescu-i bine sanatos, traieste-n Cuba. „Cine, dracu-i Tito?”... Trece o ora, beau beri mici, cu 7 lei bucata (!), in picioare, ca toate paturile-s ocupate. Si ala langa care sta Cotabita e retinut de el, tot, deci nu pot sa ma asez. Ba, asta, cu carciuma cu paturi, e ideea mea, da?, deci, daca vreau eu, m-asez in orice pat, in orice pat m-asez, clar? Dupa un timp vine persoana, se aseaza, il inteleg, n-am fi avut loc toti. Mi-e brusc mai simpatic, parca are mai putin par ca mine. Colegul Carlos: „Hola, che faci?”.Caldura mare-n hala, printre nori de fum citesc: „Fumatul interzis”. Imi mai aprind o tigara. Intra unu’ -malac, cu ochelari de soare - ia doua trei acorduri la ghitatra si ma prind cine-i Tito, dar, mai ales, de unde-i Tito.

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Al di Meola a zis, odata, ca un muzician bun, e ala din a carui muzica transpare locul de provenienta. Tito-i din Mexic. Cand americanii au anexat Nordul Mexicului, multi localnici au ramas acolo. Li se zice „Chinanos” si, dupa mai bine de un secol, cand sunt tratatati ca imigranti ilegali, ei se apara in cea mai clara americana: „We didn’t cross the borders, the borders crossed us!”. Tito Larriva canta-n engleza, dar nu pacaleste pe nimeni, scrie pe el Mariachi. Mai scrie si Jim Morisson, Sid Vicious, Johny Ramone. Te gandesti de ce dracu’ nu s-au adunat astia toti sa cante impreuna, cum ar fi sunat! Pai d-aia, ca i-a mancat Tarantula si acuma face ca toti dracii, cu ei in stomac.

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Pai bine ma maestre, puteai sa scrii si dumneata o fabula mai clara, cum e „Boul si vitelul”; stim cine-i boul, stim cine-i vitelul, stim cine-i Tito, dar Tarantula, Tarantula cine e? E o creatura monstruoasa desprinsa din filmele lui Rodriguez si Tarantino, cu trei brate si look horror sofisticat. Cu primul brat, tatuat, oaches si cu ţāţe, canta la bass, cu altul - skinny, cu vene groase - la ghitara, iar cu celelalte 10 bate la tobe. Hala se umple de punk-rock, cei 200 se agita, danseaza, sar in paturi, Cotabita se cara, colegul Carlos e-n primul rand si urla: ”Vamos, chungos de puta madre!”. Tito observa ca-i duminica: ”Do you go to church? Yes? No? Ok. Here’s a song about holy blood.”

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Tito and Tarantula © rockXpress.ro

Incep sa vina si piesele-n spaniola, anarhia s-a nascut in Mexic, ce dracu inseamna „Fumando Marijuana?” Trebuie sa-nvat spaniola. La Flor del Mal. Lumea mai vrea si nu-i nimeni beat, la 7 lei berea mica! Clumsy Beautiful World, un grup de arhitecti respectabili se dau cu capul de scena. Destination, ok fumeaza cat vrei, dar te rog nu arunca chistocul aprins in pat. After Dark, toata lumea se suie pe scena, slava domnului sunt si copii, Punk’s not dead, nu ne mai e frica de Tarantula. Nu, nu mergem azi la biserica, poate maine. Maine-i luni. Marijuana che fumar. Maine m-apuc de spaniola. Romanii de ce nu se mai distreaza?

LENGHEL

Foto: Max

 ©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.