ICED EARTH deschide stagiunea 2014  
Organizatori
Promusic Prod. & Events & Maximum Rock Magazin
Locatie
Bucuresti
Data
28 ianuarie 2014
Bilete
-
Open act

-

Site oficial
www.promusicprod.ro

29 aprilie 2013
ICED EARTH live in Bucuresti - 2014

Iced Earth se intoarce in Romania in 2014, 28 ianuarie, pentru un nou show ce va avea loc la Bucuresti, locatia si pretul biletelor urmand a fi anuntate in scurt timp.

Evenimentul va fi organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan).

"Suntem o trupa METAL. Asta vom fi mereu. De la Pink Floyd, la Slayer, avem tot ce trebuie!", declara Jon Schaffer, frontmanul formatiei americane ICED EARTH acum ceva vreme. Si mare dreptate avea!

Iced Earth este o trupa care a ramas fidela "batranului" metal, intr-o perioada in care foarte multe formatii isi pierd esenta in tot felul de experimente fara substanta. Una dintre cele mai autentice formatii de metal a fost infiinfata in 1985, in Tampa - Florida, creierul acesteia fiind chitaristul si compozitorul Jon Schaffer. Stilul formatiei se afla la intersectia sonoritatilor thrash metal, power metal, progressive metal si speed metal.

Jon Schaffer a inceput sa cante la chitara de la varsta de 14 ani si in anul 1985 a format trupa Purgatory in statul Indiana, impreuna cu Greg Seymour (tobe). Schaffer s-a remarcat rapid pentru particularitatile stilului sau de a canta la chitara.

Formatia a fost redenumita dupa ce Schaffer s-a mutat in Florida si a aflat de existenta unei alte trupe cu numele Purgatory. Astfel s-a nascut "Iced Earth".

Numele este un tribut adus unui vechi prieten care a murit intr-un accident de motocicleta, si pentru care s-a compus piesa "Watching Over Me", care face parte de pe albumul “Something Wicked This Way Comes” (1998).

In momentul de fata, Iced Earth este considerata una dintre cele mai reprezentative formatii de metal. Cu o discografie bogata si aprecierea criticilor, americanii fac cinste scenei contemporane. Nu este de mirare ca nici romanii nu am ramas indiferenti fata de brandul de muzica practicat de baieti.

In 2011, formatia a sustinut primul concert in Romania, la Bucuresti, in The Silver Church Club, eveniment organizat de Promusic Events si Maximum Rock Magazin (Producator Nelu Brindusan). Atunci a fost "inaugurat" si noul vocalist al grupului, talentatul Stu Block, al carui timbru vocal unic a oferit un plus de expresivitate compozitiilor americanilor.

 


©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.