ROCKSTADT EXTREME FEST - editia a IIa - 2014  
Organizatori
Kompas Events Romania si Rockstadt Club Brasov
Data, locatie

14 - 16 august 2014, Rasnov - Brasov

Bilete

intre 100-250 lei

Trupe
Katatonia, Behemoth, Obituary, Sodom, Rotting Christ, The Exploited, Belphegor, Dagoba, The Agonist, Skeletonwitch, Misery Index, Mors Principium Est, Grandexit, Eryn NonDae, Born from Pain, Dor de Duh, Kultika...

6 martie 2014
Un nou val de confirmari

Afişul celei de a doua ediţii Rockstadt Extreme Fest este completat cu încă patru nume:

SKELETONWITCH (SUA), MISERY INDEX (SUA), DORDEDUH (RO)) şi KULTIKA (RO) sunt cele mai recente trupe confirmate pentru evenimentul care va avea loc în perioada 14 – 16 august la Râşnov.

SKELETONWITCH (SUA) aniversează anul acesta 10 ani de activitate. Acest prim deceniu de existenţă a inclus 5 albume, 7 turnee europene şi câte o prezenţă pe coperta revistelor Terririzer şi Decibel. Trupa îmbină influenţe black, thrash şi death şi este deosebit de apreciată pentru showurile live energice şi antrenante. Recent revenită după un turneu sold out alături de Amon Amarth şi Enslaved, trupa îşi promovează noul album intitulat “Serpents Unleashed” şi va ajunge în premieră în Romania la Rockstadt Extreme Fest.

MISERY INDEX (SUA) îşi face simţită prezenţa pe scena de metal extrem încă din 2001 şi aduce în faţa publicului un death metal cu puternice influenţe hardcore punk şi grindcore. La nivel ideatic formaţia îmbrăţişează elemente din estetica radicală şi anarhistă, pe care le concretizează în versuri acide, cu puternică componentă socială. Trupa se întoarce în România cu un nou material discografic, “The Killing Gods”.

DORDEDUH (România) va aduce la Râşnov o abordare particulară a genului black metal, în care riffurile şi drumming-ul caracteristice stilului se îmbină fascinant cu sonorităţi tradiţionale şi instrumente specific româneşti, deschizând porţile către o nebănuită şi profundă călătorie spirituală. Dordeduh este la ora actuală una din cele mai cunoscute şi apreciate trupe româneşti la nivel internaţional. Apariţia la Rockstadt Extreme Fest face parte dintr-o serie de prezenţe selecte la festivalurile europene din această vară. 

Activă din anul 2008, KULTIKA (România) reuneşte influenţe prog, doom şi sludge, într-o îmbinare curajoasă ce nu se doreşte a fi o reinventare a post metalului ci o materializare sonoră a personalităţii şi influenţelor muzicienilor din componenţă. 

18 februarie 2014
OFICIAL: BEHEMOTH va concerta la Rockstadt Extreme Fest 2014!

Muzicienii de la BEHEMOTH, considerati in acest moment regii metalului extrem si cei care dau tonul in noua era a scenei de profil, vor concerta in Romania la Rockstadt Extreme Fest.

Muzicienii de la BEHEMOTH, considerati in acest moment regii metalului extrem si cei care dau tonul in noua era a scenei de profil, vor concerta in Romania la Rockstadt Extreme Fest.

Organizatorii declara: “suntem incantati sa oferim spectatorilor o formatie atat de apreciata si sa imbogatim palmaresul festivalului cu BEHEMOTH - trupa momentului pe scena mondiala de metal extrem!”

BEHEMOTH si-a facut intrarea pe scena death-black in anul 1991 si de atunci continua sa fie o prezenta sfidatoare, ce incalcain permanenta convenientele sociale si muzicale, in cautarea celor mai percutante mijloace de exprimare.  Revolta impotriva oricaror ingradiri, setea fundamentala de libertate si indubitabila vituozitatea tehnica, ii transforma pe muzicienii de la BEHEMOTH in varful de lance al scenei de metal extrem la ora actuala.

Discografia formatiei include peste 10 materiale full length, dintre care Satanica (1999), constituie un punct de rascruce in cariera formatiei, fiind albumul ce a contribuit fundamental la afirmarea trupei dincolo de ocean.

Cea mai recenta realizare vizuala a formatiei, videoclipul "Blow Your Trumpets Gabriel," lansat la finalul anului 2013 este, potrivit solistului, Nergal,: “o manifestare a vointei artistice neingradite, prin care indraznim sa trecem dincolo de limitarile genului heavy metal”  Cat despre albumul “The Satanist”, pe care piesa se regaseste si care a fost deja lansat, Nergal a declarat ca: “reprezinta nevoia noastra nemuritoare de eliberare si iubirea pentru libertate in toate aspectele vietii."

The Satanist este in acest moment considerat drept unul din cele mai importante si marcante albume metal din ultimii ani, o declaratie muzicalasi conceptuala notata cu punctaj maxim de catre toate publicatiile de specialitate si nu numai. Este unul din putinele albume care a primit o recenzie in celebrul cotidian The Guardian.  

Showurilor BEHEMOTH sunt adevarate demonstratii vointa de neclintit, determinare si forta viscerala. Publicul din Romania va fi martor la un festin brutal, primitiv si demonic, presarat cu imnuri eretice izvorate parca din adancurile iadului, la Rockstadt Extreme Fest.

Componenta BEHEMOTH este urmatoarea:
Orion - bass
Nergal – voce & chitara
Inferno – tobe si instrumente de percutie
Seth – chitara& backing vocals

5 februarie 2014
Belphegor confirma prezenta pe afisul festivalului

Trupa BELPHEGOR, nume cult al scenei death/black europene, este cea mai recenta confirmare pentru editia din acest an a Festivalului Rockstadt Extreme, ce va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov.

Prezenta oculta si misterioasa, BELPHEGOR detine suprematia de segmentul death/black inca de la lansarea legendarului album de debut “The Last Supper” (1995). Abilitatile tehnice demne de toata atentia, compozitia sofisticata si versurile din care nu lipsesc  incantatiile demonice si blasfemiile sunt elementele care mentin trupa in topul preferintelor iubitorilor genului si asigura muzicienilor statutul de stapani absoluti ai artelor intunecate.

Showul din Romania face parte dintr-o serie limitata de aparitii selecte. Spectacolul va  beneficia de o productie inedita ce va intregi din punct de vedere vizual simbolica dezlantuire a fortelor raului.

19 ianuarie 2014
Legendele punk The Exploited la festival

Legenda britanica a genului punk, THE EXPLOITED, va urca pe scena festivalului Rockstadt Extreme, care se va desfasura in perioada 14-16 august la Râsnov.

Fondata in anul 1980, in East Kilbride - Scotia, de catre Wattie Buchan, trupa respira prin toti porii atitudinea de revolta si protest ce a impus-o ca un nume relevant al genului punk rock inca de la albumul de debut – intutulat in mod sugestiv “Punks Not Dead.”

Intr-o cariera de mai bine de 30 de ani THE EXPLOITED nu a cunoscut regretul si nici compromisul, oferind publicului iar si iar materiale furioase si incendiare precum “Massacre” (1990),  “Beat The Bastards” (1996) sau arhicunoscutul “Fuck The System” (2003).

Showurile live sunt adevarate demonstratii de protest in care spiritele se incing la maxim, incitate de riffurile agresive si de aerul voit provocator al solistului Wattie Buchan.

16 ianuarie 2014
SODOM (Germania) la Rockstadt Extreme Fest 2014

SODOM, pionierii thrashului din spaţiul teutonic, sunt cea mai recentă confirmare pentru ediţia din acest an a festivalului Rockstadt Extreme, care va avea loc la Râşnov, în perioada 14 – 16 august 2014.  

Nume legendar al thrashului german, SODOM continuă să scrie pagini din istoria genului, după mai bine de 30 de ani de activitate şi aproape tot atâtea materiale discografice.

Albume reper precum Persecution Mania (1987) şi Agent Orange (1989) au asigurat trupei locul în galeria numelor de marcă ale scenei thrash, poziţie permanent consolidată apoi prin materiale noi. Cele mai recente realizări “In War And Pieces” (2010) şi “Epitome Of Torture” (2013) păstrează, fără a devei montone, abordarea tăioasă şi riffurile rapide, ce reprezintă însăşi “coloana vertebrală” a stilului.

Gaşca lui Tom Angelripper domină prin duritatea frustă a acordurilor, secţia ritmică precisă şi vocea considerată deja o emblemă a genului şi rămâne o apariţie ieşită din tipare, fapt demonstrat prin însăşi structura neconvenţională de trio.

Dincolo de caracter muzical ireproşabil, SODOM degajă o energie de nestăvilit, ceea ce transformă showurile trupei în sălbatice întruchipări ale descătuşării, atât pe scenă cât şi în rândul spectatorilor.

Rockstadt Extreme Fest, singurul festival de metal extrem din România, îşi continuă parcursul cu ediţia din 2014. Aceasta va avea loc în perioada 14 – 16 August la Râşnov.

10 ianuarie 2014
Doua noi confirmari la Rockstadt Extreme Fest: ERYN NON DAE (Franta) şi BORN FROM PAIN (Olanda)

Afisul festivalului Rockstadt Extreme este completat cu inca doua nume: ERYN NON DAE (Franta) si BORN FROM PAIN (Olanda) sunt cele mai recente confirmari pentru evenimentul care va avea loc intre 14 – 16 august la Rasnov.  

Francezii de la ERYN NON DAE vor adauga diversitatea peisajului muzical de la Rasnov, cu forta, creativitatea si estetica lor cutezatoare. Sound-ul particular, ii ajuta sa se detaseze din noul val de pe scena de metal extrem si ii transforma intr-o aparitie demna de toata atentia: prestatia lor inseamna structuri complexe si brutale integrate in turnuri intunecate, cu iz apocaliptic si perfect puse in valoare de remarcabilul nivel tehnic al instrumentistilor.

BORN FROM PAIN (Olanda) activeaza inca din 1997, fiind una din primele trupe europene ce a integrat elemente heavy intr-o abordare hardcore. Trupa isi defineste prezenta prin groove-ul brutal, riffurile rapide si apetitul pentru tranzitiile abrupte si ruperile de ritm naucitoare, punctate de efecte electro.

Rockstadt Extreme Fest, singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, la urmatoarele categorii de pret:
1 ianuarie 2014 – 13 iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

4 decembrie 2013
THE AGONIST (Canada) – o noua confirmare la Rockstadt Extreme Fest 2014

Inca un nume de peste ocean este confirmat pentru editia din 2014 a festivalului Rockstadt Extreme: THE AGONIST (Canada). Trupa va oferi celor prezenti la Rasnov un recital metalcore, cu substrat social puternic. 

Identitate trupei THE AGONIST este definita de prezenta puternica a solistei Alissa White-Gluz  dublata de abilitatea de a jongla cu vocea clean si pasajele de growl si de modul neortodox in care Danny Marino imbina liniile melodice adesea distonante.

In decursul unei cariere ce a inceput in 2004 The Agonist a lansat 3 albume, cel mai recent, „Prisoners” datand din 2012. 

Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, la urmatoarele categorii de pret:

Pana la 31 decembrie 2013: 100 lei
1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se gasesc in reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro.

30 septembrie 2013
Alte nume prezente la editia din 2014

Noi confirmari completeaza afisul editie din 2014 a festivalului Rockstadt Extreme: pe scena de la Rasnov vor ajunge DAGOBA (Franta), MORS PRINCIPIUM EST (Finlanda) si GRANDEXIT (Suedia).

Rockstadt Extreme Fest, singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, la urmatoarele categorii de pret:
9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei
1 ianuarie 2014 – 13 iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei
Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

DAGOBA (Franta) se numara printre formatiile de top de pe scena new metal franceza, criticii spunand adesea ca muzicienii, animati de ambitie, talent si devotament rivalizeaza cu Gojira. Showurile DAGOBA degaja forta pura si energie dezlantuita prin intermediul riffurilor furioase, pasajelor expresive si soundului ravasitor.


MORS PRINCIPIUM EST (Finlanda) se manifesta in peisajul death-ului melodic scandinav si convinge printr-o abordare tipica pentru acest curent, inviorata de riffuri apasate, armonii foarte tehnice, pasaje agresive cu tranzitii distonante, solouri de clape si sample-uri neconventionale ce imbogatesc identitatea sonora a formatiei.


GRANDEXIT (Suedia) vine tot din peisajul scandinav si propune celor care vor fi prezenti la Rockstadt Extreme Fest 2014 un thrash metal modern cu influente prog si o interpretare vocala agresiva si plina de personalitate.


16 septembrie 2013
Rotting Christ al doilea nume confirmat

ROTTING CHRIST (Grecia), legenda elena a scenei black metal, este cea de a doua trupa confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2014.

ROTTING CHRIST a luat fiinta in 1987 si a facut pasul decisiv spre scena de metal extrem in 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului “Thy Mighty Contract”. Black metalul elen impus de ROTTING CHRIST odata cu lansarea acestui produs a devenit un standard de referinta pe piata europeana si mondiala, iar “Thy Mighty Contract” si-a castigat un loc in galeria materialelor ce sintetizeaza esenta black-ului clasic.

In decursul unei cariere de peste 25 de ani ROTTING CHRIST a evoluat mereu sub aspect stilistic si a lansat 11 albume full length, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicala, dar fidele radacinilor ideatice ale formatiei.

Albumul „Theogonia”, lansat in 2007, este un reper in existenta trupei, deoarece marcheaza tranzitia formatiei spre zona blackului atmosferic.


Anul 2010 a insemnat lansarea albumului „Aeolia” – un album conceptual epic, inspirat de mostenirea culturala greaca si particularizat de colaborarea, inedita, cu un cor feminin al carui repertoriu este compus din cantece de jale.

Iar anul 2013 a adus fanilor formatiei un nou motiv de bucurie: lansarea albumului “Kata ton Daimona Eaytoy”, un material multicultural, ce inglobeaza incursiuni sonore inspirate de civilizatia incasa, de cea maiasa, de cultura popoarelor slave si, nu in ultimul rand in mitologia elena.

Albumul include un cover remarcabil dupa piesa „Cine iubeste si lasa” si este o incursiune in lumea fascinanta a civilizatiilor antice si a aspectelor oculte ce izvorasc din latura intunecata a fiecareia dintre ele.

De o astfel de incursiune vor avea parte si cei care vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest 2014, cand ROTTING CHRIST va invoca demonii cu un recital black metal arhaic si intunecat, invaluit intr-o atmosfera oculta si mistica.

26 august 2013
Primul nume si detalii bilete pentru editia din 2014

Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se pun in vanzare inca de la editia din acest an. Doar pe durata festivalului, adica in zilele de 29, 30 si 31 august 2013, se vor putea achizitiona abonamente pentru editia viitoare la pretul promotional de 70 lei.

KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua editie Rockstadt Extreme Fest.

Formatia a luat fiinta in 1991 si este considerata drept una din precursoarele genului death doom metal. Cu fiecare noua concretizare discografica trupa si-a conturat identitatea sonora si a cucerit noi sustinatori. De la primul album „Dance Of December Souls” (1993) pana la cel mai recent material discografic „Dead End Kings” (2012) KATATONIA si-a depasit mereu limitele compozitionale si si-a extins abordarea si modul de exprimare, fara insa a-si abandona radacinile ideatice.

Discografia KATATONIA include 9 albume full length, intre care se evidentiaza „Last  Fair Deal Gone Down” (2001), „Viva Emptiness” (2003) si materialul emblematic  „Night Is The New Day” (2009), ce le-a asigurat succesul si dincolo de granitele death – doom  si a initiat tranzitia catre o zona de o mai mare expresivitate.

In cuvintele membrilor formatiei, KATATONIA inseamna: „muzica si versuri intunecate  si personale, neinfluentate de mediul inconjurator.” Iar cei care vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest 2014 vor avea parte de un show dark si criptic, cu tranzitii melodice si izbucniri furtunoase. 

In prezent KATATONIA inseamna:
NIKLAS SANDIN - Bass 
DANIEL LILJEKVIST – tobe
JONAS RENKSE – Voce
ANDERS NYSTRÖM – chitara
PER ERIKSSON - chitara

 

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se pun in vanzare inca de la editia din acest an. Doar pe durata festivalului, adica in zilele de 29, 30 si 31 august, se vor putea achizitiona abonamente pentru editia viitoare la pretul promotional de 70 lei.

Dupa incheierea primei editii a festivalului pretul abonamentelor pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 va fi urmatorul:

1 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei
1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei
14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces in culise, autografe, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului.

 

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se gasesc in reteaua BILETOO. Punctele de vanzare se afla la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, Eventim.ro, IaBilet.ro.

 

 

 

©2006 rockxpress & frame design.
Toate drepturile rezervate.
Reproducerea integrala sau partiala a unui material din acest site, fara acordul autorului,
este interzisa si se sanctioneaza conform legilor in vigoare.